Gravesen Vine - Smag for mere…

Producenter

Monte Faustino

Denne Amarone producent hører til blandt de absolut bedste. Med blot 6 ha vinmarker har vi fat i en af de mindste hvad mængder angår. De adskiller sig også markant fra øvrige producenter gennem produktionsmetoder og principper. Bl.a. lader Fornaser druerne tørre indtil udgangen af april i det efterfølgende år, før druerne presses. Normalt sker dette lige efter jul hos øvrige producenter. Resultatet af dette er naturligvis en yderligere koncentration af sukker og ekstrakt på bekostning af mængden. Den efterfølgende lagring på fade sker også helt efter egne principper som tilsvarende adskiller sig fra normal praksis. En utrolig ambitiøs producent af Amarone i sværvægts klassen, dvs. med megen fylde og kompleksitet. Til prisen er det det bedste Amarone jeg selv har smagt, virkelig i en klat dyre enkeltsmarks Amarone.

Umani Ronchi

Umani Ronchi er en virksomhed beliggende i området ved byen Osimo. Umani Ronchi`s produkter er en bred vifte af vine fremstillet på de lokale druevarietaler fra regionen. Endvidere produceres vine i den nordlige del af Abruzzo regionen. Umani Ronchi er en producent som uanset produkt giver et absolut fordelagtigt forhold mellem pris/kvalitet. At der samtidig er tale om en af de mest kompetente italienske producenter er ikke nogen ulempe. Dette understreges bl.a. af at virksomhedens topprodukt “Pelago” ved the Wine Challenge 97 i London blev kåret som, bedste italienske rødvin (blandt 3500), bedste nye rødvin fra hele verden (blandt 2500), samt bedste rødvin i verden i Bordeaux stil (blandt 7000 vine). The Wine Challenge er verdens største blindsmagning, hvor mere end 60 Masters of Wine evaluerer produkterne. I øvrigt opnåede firmaet i 2001-udgaven af Gambero Rosso´s Guida Vini Italia de eftertragtede “3 vinglas” for “Casal di Serra”, hvilket yderligere understreger firmaets kvalitative niveau. Her er pris/kvalitetsforholdet virkelig i vinkøbers favør!

Pelago

Pelago er Umani Ronchi bedste vin, og som omtalt er den også blevet kåret som Italiens bedste vin ved the Wine Challange i London 1997. Vinen er lavet på druerne Cabernet Sauvignon 50 %, Montepulciano 40 % og Merlot 10%. Og er lageret på fade - Allier og barriques i 14 måneder. En meget kraftig og virkelig lækker vin med smags nuancer af brumbær, skovbær og vanille. Alle Italienske vinelskere burde ikke snyde sig selv for at smage denne vin.

 

Top
Gravesen Vine - Gørtlervej 9 C - 9000 Aalborg - DK - Tlf. +45 98 180 171 Fax. +45 98 162 624 - post@gravesenvine.dk - © 2004 Gravesen Vine